Bedrijven

Bedrijven

5 bedrijven die de wereld veranderdenDeze bedrijven deden meer dan winst maken; ze veranderden de wereld. Hun producten en diensten hebben de manier waarop we leven, werken en spelen veranderd. Van tech-reuzen tot grootwinkelbedrijven, dit zijn de bedrijven die een blijvende invloed op de samenleving hebben gehad.

1. Google Google is een van de meest invloedrijke bedrijven ter wereld.

De zoekmachine verwerkt meer dan 3,5 miljard zoekopdrachten per dag en is de go-to bron voor informatie op het internet geworden. Google heeft ook andere baanbrekende producten en diensten ontwikkeld, zoals Gmail, Google Maps en YouTube. Het Android besturingssysteem van het bedrijf wordt wereldwijd door meer dan twee miljard apparaten gebruikt.

2. Amazon Amazon, opgericht in 1994, is nu 's werelds grootste online retailer. Het bedrijf begon als een online boekenwinkel, maar is sindsdien uitgebreid met de verkoop van een grote verscheidenheid aan artikelen, van kleding tot levensmiddelen tot elektronica.

Amazon is ook een toonaangevende leverancier van cloud computing diensten. De CEO van het bedrijf, Jeff Bezos, is nu de rijkste man ter wereld met een nettowaarde van meer dan 100 miljard dollar. 3. Apple Apple is een van de meest waardevolle bedrijven ter wereld met een marktwaarde van meer dan 1 biljoen dollar. Het bedrijf werd opgericht in 1976 en is vooral bekend om zijn lijn iPhones, iPads en Mac-computers. Apple heeft ook andere populaire producten ontwikkeld, zoals de iPod en de Apple Watch. De overleden medeoprichter van het bedrijf, Steve Jobs, wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke vernieuwers van onze tijd. 4. Walmart Walmart is 's werelds grootste detailhandelaar met meer dan 11.000 winkels in 27 landen. Het bedrijf werd in 1962 opgericht door Sam Walton en staat bekend om zijn strategie van lage prijzen en dagelijkse lage prijzen. Walmart is ook een van de grootste werkgevers in de Verenigde Staten met meer dan 2 miljoen werknemers wereldwijd. 5. Facebook Facebook is een sociale netwerkdienst die in 2004 werd opgericht door Mark Zuckerberg. Via het platform kunnen gebruikers in contact komen met vrienden en familie en nieuws en ervaringen delen. Facebook heeft nu meer dan 2 miljard actieve gebruikers en blijft elk jaar in populariteit toenemen. Het bedrijf heeft ook andere populaire platforms overgenomen, zoals Instagram en WhatsApp

Conclusie


Dit zijn slechts vijf van de vele bedrijven die een diepgaande invloed op de samenleving hebben gehad. Wat ze gemeen hebben is een streven naar innovatie en de bereidheid om risico's te nemen. Deze kwaliteiten hebben hen geholpen de wereld te veranderen en leiders te worden in hun respectieve industrieën."

Online Cursussen Zelfontwikkeling

Tattoo weglaseren

scheepjes stone washed

woonkamer behang

Houten Wereldkaart kopen

elektrische wandkachel

Permanente ontharing

Link toevoegen